+31 (0) 85 080 582 0

Pt78 Records - The Platinum Company

Pt78 Records is een bekend platenlabel dat zich richt op liefhebbers van alle genres heavy metal. Onder het motto "The Platinum Company" zet dit label zich in voor het produceren van muziek van topkwaliteit die de essentie van heavy metal echt weergeeft. Hun aanbod aan artiesten bestrijkt het hele spectrum van heavy metal, van thrash en death metal tot black en power metal, en alles daar tussenin.

Opgericht door een team van toegewijde muziekprofessionals met een passie voor heavy metal, heeft Pt78 Records zich snel gevestigd als een kracht om rekening mee te houden in de industrie. Het label is trots op zijn compromisloze toewijding aan uitmuntendheid en de promotie van getalenteerde artiesten die hun visie delen voor de toekomst van heavy metal-muziek.

Of je nu een die-hard metalhead bent of gewoon iemand die de rauwe kracht en intensiteit van heavy metalmuziek waardeert, Pt78 Records heeft iets te bieden. Met een constant evoluerend rooster van getalenteerde muzikanten en een niet-aflatende toewijding aan kwaliteit, zal dit label zeker naam blijven maken als een van de beste heavy metal-labels in de industrie.


Naast het produceren van muziek van topkwaliteit, heeft Pt78 Records ook een sterk distributienetwerk opgezet om ervoor te zorgen dat de muziek van hun artiesten fans over de hele wereld bereikt. Het label werkt samen met Sonic Rendezvous, een toonaangevende distributeur van rock- en metalmuziek, om ervoor te zorgen dat hun releases in fysieke formaten beschikbaar zijn in heel Europa, Noord-Amerika en daarbuiten. Door deze samenwerking heeft Pt78 Records zijn bereik kunnen vergroten en een sterke aanwezigheid in de wereldwijde metalscene kunnen vestigen.

Bovendien heeft Pt78 Records zijn muziek ook beschikbaar gemaakt om te streamen op populaire platforms zoals Spotify, Apple Music en Deezer via hun samenwerking met Fuga, een muziekdistributie- en marketingplatform. Dit heeft het voor metalfans gemakkelijker gemaakt om toegang te krijgen tot en nieuwe muziek te ontdekken uit de lijst met getalenteerde artiesten van Pt78 Records.

Door samen te werken met sterke distributeurs en streamingpartners, heeft Pt78 Records zijn toewijding getoond om zijn muziek overal beschikbaar te maken voor fans, ongeacht de geografische locatie of het gewenste luisterformaat. Dit heeft het label geholpen een sterke en toegewijde schare fans op te bouwen en zichzelf te vestigen als een belangrijke speler in de metalmuziekindustrie.

Waarom hebben wij een label nodig?

Nou, het is een beetje zoals waarom een vis water nodig heeft - natuurlijk, je kunt zonder overleven, maar het wordt een stuk moeilijker.

Beschouw een platenlabel als je eigen persoonlijke cheerleaderteam. Zij zijn degenen die je gaan helpen om je muziek naar buiten te brengen, ervoor te zorgen dat mensen je nummers horen, en hopelijk wat geld te verdienen in het proces. En laten we eerlijk zijn, wie houdt er niet van geld?

Natuurlijk kun je proberen het allemaal alleen te doen, maar het is net alsof je de Mount Everest probeert te beklimmen zonder uitrusting. Het wordt een stuk moeilijker, een stuk minder leuk, en je zult waarschijnlijk uiteindelijk van de berg vallen (metaforisch gesproken natuurlijk). Een goed platenlabel helpt je met alles, van het opnemen en produceren van je muziek tot marketing en distributie.

Ze zullen hun netwerk gebruiken om je muziek op de radio, in winkels en streaming op elk bekend platform te krijgen. Bovendien betekent het hebben van een platenlabel dat er een heel team mensen voor je werkt. Jij kunt je concentreren op het maken van geweldige muziek terwijl zij de zakelijke kant van de zaak afhandelen. En laten we eerlijk zijn, niemand wil zich bezighouden met saaie dingen zoals contracten en royalty's.

Dus waarom heb je een platenlabel nodig? Omdat ze zijn als de Batman voor je Robin, de Mick Jagger voor je Keith Richards. Ze zijn het ontbrekende puzzelstukje dat je zal helpen je muziekcarrière naar een hoger niveau te tillen.
​​

Hoe zit het met rechten en andere juridische aspecten?

​We zijn net die relaxte vriend die nooit probeert je leven te beheersen, maar je toch door alles heen ondersteunt. We nemen geen controle over de rechten van je muziek, want dat is je kindje! We respecteren jouw artistieke visie en we willen je helpen deze met de wereld te delen.

Dat gezegd hebbende, moeten we wel wat juridische zaken in het contract opnemen. Tijdens de contractperiode hebben we de publicatierechten over de productie - maar dat is alleen om ervoor te zorgen dat alles op de juiste manier wordt gelicentieerd en gedistribueerd. We claimen geen eigendom van je muziek of stellen geen gekke eisen.

We zijn niet een kwaadaardig imperium dat de wereld probeert over te nemen (hoewel we wel enkele geweldige tracks hebben die waarschijnlijk de ether kunnen overnemen). We zijn gewoon een stel muziekliefhebbers die je willen helpen slagen. Maak je dus geen zorgen, je rechten zijn veilig bij ons. We jammen gewoon met je mee en moedigen je aan vanaf de zijlijn.