+31 (0) 85 080 582 0

​​Ben je het zat om telkens de verkeerde noot te raken in je muziekcarrière? Zoek dan niet verder en kies voor Wayland Management! We zijn niet zomaar een artiestenmanagement - wij zijn degenen die je helpen om die ladder naar succes te beklimmen.

Bij Wayland Management bieden we meer dan alleen een paar tips om je te verbeteren. We bieden eersteklas coaching, gespecialiseerde tools en baanbrekende cursussen om je te helpen de beste muzikant te worden die je kunt zijn. En hé, we gooien misschien zelfs een beetje humor in om de stemming te verlichten - want een dag niet gelachen is een dag niet geleefd, toch? 

Dus als je klaar bent om je muziekcarrière naar een hoger niveau te tillen, kom dan naar Wayland Management. 

Bij Wayland Management begrijpen we dat een succesvolle muzikant zijn meer vereist dan alleen rauw talent. Daarom bieden we een scala aan diensten om je te helpen een volledige en professionele muziekcarrière op te bouwen.

Een van onze nieuwste aanbiedingen is MeetThe.Band - een elektronische perskit-app die is ontworpen om het voor jou gemakkelijk te maken om je muziek en talent aan professionals in de industrie te laten zien. Met MeetThe.Band kun je in enkele minuten een verbluffende EPK maken, compleet met bio, muziektracks, foto's en meer.

Maar dat is nog niet alles - we hebben ook de middelen om je muziek naar een hoger niveau te tillen. Onze platenlabel-services kunnen je helpen om je muziekcarrière te starten door het uitbrengen van je muziek, terwijl ons muziekdistributienetwerk je muziek voor een breder publiek kan krijgen.

Dus als je serieus bent over het slagen in de muziekindustrie, is Wayland Management de partner die je nodig hebt. We staan ​je bij elke stap van het proces bij, van het verfijnen van je geluid tot het laten horen van je muziek aan de juiste mensen. Laten we samen mooie muziek maken!

Hoe zit het met contracten en het innen van geld van optredens?

Wayland Management is jouw persoonlijke contractninja. Wij regelen alle saaie zaken, zoals contracten en facturering, zodat jij je kunt concentreren op waar je goed in bent: muziek maken en geweldig zijn.

We zijn als de Robin voor je Batman, de Samwise Gamgee voor je Frodo Baggins - we zijn hier om je te ondersteunen en ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt.

En het mooiste is: we hebben een IPV van de Nederlandse belastingdienst. Wat is in vredesnaam een IPV, vraag je? Het is alsof we een superkracht hebben waarmee we vergoedingen fiscaal kunnen afhandelen. Wij zorgen ervoor dat al jouw facturen in orde zijn en jouw belastingen op tijd worden betaald, zodat jij je daar geen zorgen over hoeft te maken. Dus geen gageverklaringen meer.

Zie ons als het superheldenteam dat helpt om de dag te redden. We zijn er niet alleen om jouw carrière te managen - we zijn hier om het geweldig te maken. Dus leun achterover, ontspan en laat Wayland Management de saaie dingen afhandelen. We've got your back!

​Hoe zit het met financiën en boekhouding?

We zijn als het Zwitserse zakmes voor de muziekindustrie. Wij verzorgen niet alleen contracten en facturatie, maar kunnen ook al uw financiën en boekhouding verzorgen.

We zijn net die vriend die altijd op de hoogte is van zijn financiën en op de een of andere manier geld weet te besparen, ook al geven ze als een gek uit. We kunnen zelfs een gedeelde rekening voor de band openen om elektronisch bankieren te vergemakkelijken. Dat kun je natuurlijk ook zelf doen, maar waarom zou je dat willen als wij dat voor jou kunnen doen?

En het mooiste is: we sturen je elke drie maanden een gedetailleerd rapport. Het is alsof je een rapport krijgt voor je muziekcarrière, behalve dat je in plaats van cijfers te zien krijgt hoeveel geld je hebt verdiend (hopelijk veel!), en waar het allemaal naartoe gaat.

Zie ons als jouw persoonlijke financiële goeroes. Wij zorgen ervoor dat je financiën op orde zijn, zodat jij je kunt focussen op het maken van geweldige muziek. En als wij je financiën regelen, hoef je je geen zorgen te maken dat je per ongeluk al je tourgeld uitgeeft aan pizza en bier (hoewel, laten we eerlijk zijn, dat is een toffe wijze om het uit te geven :)).

Dus leun achterover, ontspan en laat Wayland Management de saaie dingen afhandelen. Wij zorgen ervoor dat jouw financiën op orde zijn, zodat jij je kunt concentreren op wat er echt toe doet: rocken!

Hoe zit het met juridische kwesties en uitdagingen?

We weten dat juridische zaken soms verwarrend kunnen zijn, dus we hebben een geheime troef achter de hand - een geweldig advocatenkantoor dat ons ondersteunt.

We  handelen de dagelijkse zaken af zoals contracten en onderhandelingen, maar als er iets juridisch op ons pad komt dat buiten onze superkrachten valt, schakelen we onze juridische helden in om ons te helpen.

Het is alsof we een heel leger van superhelden tot onze beschikking hebben. We doen ons best om uit de problemen te blijven, maar als er iets misgaat, hebben we een team van juridische ninja's klaar om in te springen.

Zie het als een vangnet - we verwachten niet dat er iets misgaat, maar het is altijd goed om een ​​back-up plan te hebben. Bovendien, met ons juridisch team dat ons ondersteunt, kun je erop vertrouwen dat jouw belangen beschermd worden.

Dus maak je geen zorgen over de juridische zaken. Ga gewoon lekker achterover zitten, ontspan en laat ons alles regelen. We zorgen ervoor dat jouw muziekcarrière een succes kan worden!

Financiën en verantwoording

We begrijpen dat omgaan met financiën en belastingen ongeveer net zo leuk is als het kijken naar verf die droogt. Daarom hebben we nog een geheime wapen om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt - een eersteklas accountantskantoor!

Deze mensen zijn als de superhelden van de financiële wereld. Ze zorgen ervoor dat al onze boeken en transacties in orde zijn en ze behandelen ook al het saaie belastingwerk. Ze zijn als onze eigen persoonlijke financiële Avengers, die onze financiën controleren  en de belastingdienst tevreden te houdt.

Bovendien zullen ze onze jaarresultaten zelfs bij de Kamer van Koophandel deponeren. Het is als een geheime handdruk die iedereen laat weten dat we een legitieme muziekonderneming zijn.

Denk eraan alsof we een team van financiële tovenaars aan onze zijde hebben. Ze zorgen ervoor dat alles in orde is, zodat jij je kunt concentreren op het maken van geweldige muziek en wij ons werk kunnen doen. En laten we eerlijk zijn, dat is veel leuker dan omgaan met financiën en belastingen.

Dus maak je geen zorgen over de saaie dingen. Leun achterover, ontspan en laat ons alles regelen. We zorgen ervoor dat jouw muziekcarrière een financieel succes wordt en jij kunt je concentreren op het zijn van een rockster!

Vragen, informatie en succes

Heb je ooit gemerkt dat één vraag altijd lijkt te leiden tot een andere? Het is als een nooit eindigend spel van "whack-a-mole", maar dan met woorden in plaats van mollen.

Maar geen zorgen, Wayland Management heeft de oplossing. We zijn bezig met het opbouwen van een uitgebreide kennisbank met alle handige documenten, cursussen en video's die je nodig hebt om over de lastige wateren van de muziekindustrie te navigeren.

Natuurlijk zullen we je onderweg helpen waar we kunnen, maar we weten ook dat het succes niet alleen afhangt van onze managementvaardigheden, maar ook van jouw input als artiest.

Laten we dus samenwerken om een muziekcarrière op te bouwen die niet alleen succesvol, maar ook plezierig is.